XplornetSUCKS  

Go Back   XplornetSUCKS > Satellite Forum (Telesat Anik F2/F3. Hughesnet Spaceway3 KA. KU.) * (older satellites) *
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-06-2010, 09:01 AM
Firedup Firedup is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 19
Default Dish alignment?

Is there any way to check the alignment of your dish with out a service call?

My installer rattled of a bunch of numbers I cant remember. But in heavy weather it cuts out and bell TV does not. I know they are not in-line but close enough in my opinion when talking about cloud formations. There are no trees.
__________________
Fired-up

xplornet, telsat, 1 Mbps package

myxplornet test speeds 90% of the time; 205 kbps down and 20kbps - 40kbps up. I have a 16yo in the house, we live in the FAP zone. 50,000kb and we are fapped. 10 Gb / month max

no alternative, no regulation, no one to complain to
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2010, 12:47 PM
xplornetsuck xplornetsuck is offline
....Offline..Moderator....
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 903
Default

There is called the 'push/pull' test.

Go to http://www.testmy.net/ at off peak hours and while someone lightly push/pull the dish up,down, side to side, you see if there is a large enough change on the download speed. Don't get FAPped while doing it. And stay out of the way of the beam.

To see if your dish is out of alignment on the Telesat(anik f2 and f3), your upload should generally be in the 125Kbps range all the time. If uploads are below 100Kbps, then there is the chance that dish is out of alignment.
Hughesnet KA is also similar, but lowest speed can vary depending on package.


Support should also be able to tell you your alignment numbers too.

A old WildBlue(Telesat/WildBlue1) thread on it. http://www.wildblue.cc/wbforums/show...ighlight=tweak


http://www.xplornetsucks.com/forums/...read.php?t=620
__________________

Last edited by xplornetsuck : 07-06-2010 at 12:59 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-20-2010, 03:59 PM
Veritable Veritable is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
Default

You can use a regular satellite finder for Starchoice/Shaw Direct, as it is the same satellite.

The satellite finder can be used to tune it in as well. The only difficulty is that it is actually more sensitive (accurate) than a regular dish. That's why there are so many fine-tuning nuts on the dish itself.

But you can give it a go
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.