XplornetSUCKS  

Go Back   XplornetSUCKS > Xplornet LTE network * (Newest Network) *
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-14-2015, 07:12 AM
burrittsrapids burrittsrapids is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default OOma Telephone on LTE

Has anyone successfully run the OOMA Telo service on the LTE network?

I am on the WiMAX network (old RIPNET client) and it ran out of the box yesterday and seems to work really well. I want to upgrade to LTE, but tech support said that it may not work, likely because of the Dual NAT issue. They thought it might get resolved when they will offer a static IP solution on LTE.

I'd appreciate any comments that might help me decide whether to upgrade now or wait it out. This will let me cut the Bell cord.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2015, 05:17 PM
fasteddy2 fasteddy2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Belleville, ON
Posts: 132
Default

While I can't comment on the the LTE network, I have been running a MagicJack on the Wimax service for about two years now with no issues. The only thing I did do was to assign the MagicJack a static IP from the router and then configure the QOS engine to give that IP the highest level of service. So far no echos, no dropped calls...
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2015, 05:10 PM
burrittsrapids burrittsrapids is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default It works!

So, I decided to try it. Upgraded to LTE today and the OOMA system connected without issues. Works very well, 25 Mbps down (1 up...). Maybe now I can cancel Bell.

The nice part of the install is that the LTE antenna is actually mounted directly on the tower and I no longer need the mast (to get the extra 10 feet). We had a wind storm a few years ago that bent the mast and I had to replace it, so this is a welcome change.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2016, 10:00 AM
bbking67 bbking67 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 53
Default

I've been running VOIP for years with Xplornet using various providers. Currently I use an old SPA-2102 ATA and VOIP.MS as my provider (I was able to port my old Bell line).

Prior to LTE I had to buy the "fixed IP" service, but with LTE everythng works even without fixed IP.

I'm not familiar with Ooma, but it just looks like a proprietary VOIP system like Magic Jack so it should work.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.